Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van uw website/webshop zodat deze zo goed mogelijk zichtbaar is in zoekmachines. Alles met als doel zo veel mogelijk relevante bezoekers naar uw website te krijgen via de organische (niet betaalde) zoekresultaten. door een correcte linkbuilding en benaming van elementen kunnen wij dit realiseren.

website seo

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (search engine optimization) genoemd, is een doorlopend proces waarin verschillende punten van de website worden geoptimaliseerd. In basis bestaat zoekmachine optimalisatie uit 3 stappen: Techniek, content en populariteit. Binnen deze 3 stappen zijn meer dan 200 elementen te benoemen waar Google en andere zoekmachines uw website op beoordelen.

Website snelheid is een van deze ruim 200 factoren waar Google rekening mee houdt om uw website te ordenen in hun ‘gratis’ zoekresultaten. Heeft u zelf wel eens de snelheid van uw website getest? Nog niet? Dan doen wij dit graag voor u.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

– Uw website hoog in Google, waardoor u beter vindbaar bent.
– Meer bezoekers, dus meer bezoekers: meer aanvragen/bestellingen.
– Een gebruiksvriendelijkere website waardoor bezoekers beter kunnen navigeren.
– Meer bekendheid, omdat uw website op relevante zoektermen terugkomt in zoekmachines.

Werkwijze zoekmachine optimalisatie?

De manier waarop zoekmachines, zoals Google en Bing, uw website beoordelen en het feit dat de concurrentie niet stil zit vraagt om een procesmatige aanpak. Daarom bieden wij u een maandelijks traject waarin wij continu uw website verbeteren. We beginnen met het scannen van uw website en zoektermen analyse.

We kiezen samen met u de meest geschikte zoektermen voor uw website.
Hier voeren we een zogenaamde 0-meting voor uit, zodat we weten wat de status is van de website bij aanvang. Tevens worden doelstellingen bepaald om zo maandelijks doelgericht aan de slag te kunnen met:

– Techniek optimalisatie
– Rapportage en evaluatie
– Conversie optimalisatie
– Linkbuilding en Blogs
– Content optimalisatie

De techniek van je website heeft veel invloed op je resultaten in de zoekmachines

Scoren in de organische zoekresultaten

Zoekmachine optimalisatie is simpelweg ervoor zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de resultaten van zoekmachines zoals Google en Bing wordt vertoond. SEO is echter geen trucje, het is een continue optimalisatie proces waarbij ontzettend veel elementen van belang zijn. Deze factoren zijn grofweg onder te verdelen in drie takken: ‘techniek website’, ‘content’ en ‘externe factoren’.

Interesse in zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Ben je benieuwd naar de zoekmachine optimalisatie mogelijkheden voor jouw website en wil je graag weten wat wij daarin kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij adviseren u graag en kijken met u samen naar de mogelijkheden.

Neem Contact Op